Bicon Benelux cv

startpagina

vloerverwarming algemeen
verdelers
buizen (vloerverwarming)
isolatie (vloerverwarming)


Multygol alupex systeem
buizen & persfittingen

geïsoleerde leidingen

buizen voor industrie en winfrastructuur

producten

contact
Download
productblad
Therpex
(PDF 51 Kb)

 

 

 


 

 

 

 


THERPEX - geïsoleerde PEX leidingen

 


algemeen
Therpex buis is een zwaar ge´soleerde diffusiedichte kunststofbuis van Pex-a voor gebruik als afstandverwarming, zoals terreinleiding voor warm water en voor industriële toepassingen bv. in de procestechniek. Deze buis wordt veelvuldig gebruikt in de Scandinavische landen. O.a. voor stadsverwarming.
De thermische isolatie van de buis is gemaakt van milieuvriendelijke CFK-vrije polyurethaan (PUR) schuim met uitstekende thermische eigenschappen. De buizen zijn bestand tegen corrosie en de meeste chemicaliŰn. Ze zijn gifvrij en daarom erg milieuvriendelijk.

Therpex wordt geleverd op (bijna) iedere gewenste lengte. Hierdoor kan bijna iedere afstand worden overbrugd zonder dat koppelingen nodig zijn. Het voordeel hiervan is, dat de diameter van de buis kleiner kan zijn dan van bv. metalen buizen.

het leggen
Het leggen van de buis kan gebeuren zonder rekening te houden met de uitzetting van de buis. De buizen zijn zo flexibel, dat ze onder bijna alle omstandigheden van punt naar punt gelegd kunnen worden
zonder toepassing van bv. bochtstukken; obstakels, waaronder bestaande leidingen of kabels, kunnen eenvoudig worden gepasseerd.
Therpex is niet alleen technisch ideaal maar geeft ook veel besparingen in tijd door de snelle en eenvoudige aanleg

toepassingen
De buizen kunnen worden gebruikt als terreinleiding voor warm watertransport voor zowel centrale verwarming als drinkwater. Ook kunnen de buizen voor industriŰle doeleinden worden gebruikt. Bv. voor het transport van warme vloeistoffen en chemicaliën.


leveringsprogramma en mogelijkheden
Therpex buizen zijn bestand tegen temperaturen tot 95║C (met piektemperaturen tot 110║C bij een maximale druk van 0,6 MPa (serie 1) of tot 95║C bij een maximale druk van 1 MPa (serie 2).

De buizen zijn in enkele
(mono) en dubbele (duo) uitvoering leverbaar. De afmetingen van de PEX transportleiding zijn 20, 25, 32, 40, 50 en 63 mm. De enkele (mono) buis is zelfs tot 90 mm te leveren. De rollengte is tot 600 m, afhankelijk van de diameter.
Op aanvraag zijn ook flexibele ge´soleerde leidingen van koper of roestvrijstaal leverbaar.

De buizen worden verbonden met schroefkoppelingen of perskoppelingen. Deze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment hulpstukken, waaronder (krimp) afdekkapjes.

  

disclaimer